The making of Ngā Hau E Whā – The Four Winds

The installation space of Ngā Hau E Whā – The Four Winds was designed and built by Auckland-based installer, Norman Edgerton. With the assistance of Tanu Gago, the space took two weeks to build.

Leilani’s vision was to create a pitch black room. Five walls were erected to form a square viewing room and a passage way to enter the space.



Wellington-based computer programmer and artist, Douglas Bagnall was commissioned to make the computer which synced the four videos.

The custom-made projector casings were installed after the walls went up.

And after the walls were painted black, the white vinyl signage went up.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s